De Newfoundlander en water

Voor veel mensen is de Newfoundlander van oorsprong een hond die zijn ontwikkeling te danken heeft aan het bestaan rond het water en de scheepvaart.

Machtige staaltjes van het binnenslepen van vissersnetten, redden van drenkelingen en bewaken van have en goed, zal elke Newfoundlander-eigenaar uit zijn mouw kunnen schudden. Het behouden van juist deze karaktereigenschappen is een van de taken waar de NNFC zich toe geroepen voelt.

Waterwerk NNFC

Op zes lokaties in Nederland wordt gedurende enige maanden in het jaar met honden en bazen getraind, om juist deze vorm van kynologie in stand te houden.

Een team van vrijwilligers is dan steeds aanwezig, om op een plezierige manier toe te werken naar een jaarlijkse happening, waarbij om de titel: "Beste waterwerkhond van het jaar" wordt gestreden. 

Dat er meer van een Newfoundlander wordt verwacht dan werken en waken, zult u direct merken als u eens komt kijken of deelnemen aan zo'n "training".

Er wordt ook degelijk aandacht besteed aan het houden en verzorgen van deze viervoeters. Juist voor het plezier, dat onze Newfy's er zichtbaar aan beleven is het voor veel bazen de reden om na afloop van zo'n gebeuren keer op keer een natte, maar tevreden Newfy weer naar huis te brengen. 

Het is dan ook een leuke bezigheid uw Newfoundlander stokken of ballen uit het water te laten apporteren. Gegarandeerd dat u beiden daaraan veel plezier beleeft.

Het echte waterwerk, waarbij poppen uit het water worden 'gered' of echte 'drenkelingen' op het droge worden gebracht, kunt u jaarlijks bewonderen bij de door de NNFC georganiseerde 'watertrials'. Het allerleukste is natuurlijk om daar zelf aan mee te doen.

Ook interesse in waterwerk? Kom dan eens naar een training.
De plaatsen en data zijn vermeld in ons clubblad (agenda) en op deze website onder "Agenda" of neem contact op met de Waterwerkcommissie van de NNFC.