Aankeuringen info
+ inschrijven

Zaterdag 7 september 2024

Op zaterdag 7 september 2024 organiseren we wederom een centrale aankeuring. Uw hond wordt dan gekeurd op uiterlijk en beweging, zoals in de rasstandaard staat omschreven.

Dat gebeurt door twee ervaren en kundige rasspecialisten:
keurmeesters Ricky Lochs-Romans en Renate Chiodi-Walraven.

Zij maken samen een verslag van hun bevindingen. Een kopie van het verslag blijft bij de NNFC, het origineel ontvangt uzelf. Aankeuring is een van de voorwaarden om met uw hond te kunnen fokken.
U kunt uiteraard ook naar minimaal twee shows met uw hond en daar twee keer een Zeer Goed kwalificatie behalen.
Het voordeel van de aankeuring is dat uw hond op heel veel raspunten wordt beoordeeld. U krijgt daardoor een goed inzicht op de mening van twee ervaren keurmeesters.

De aankeuring op 7 september 2024 vindt plaats op het terrein van de Apeldoornse Kynologen Club, Polderweg 5, Apeldoorn.

Inschrijfkosten € 100,-- per hond voor niet-leden en € 50,-- per hond voor leden.
De betaling dient gelijktijdig met de inschrijving te worden voldaan op rek.:
NL85 RABO 0362 9746 59.

De inschrijving sluit op 26 augustus.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mailen naar: aankeuringen@nnfc.nl

  Aankeurings formulier kunt u hier downloaden
  Reglement aankeuring kunt u hier downloaden
  Informatie raskeuring kunt u hier downloaden


INFORMATIE AANKEURING

Wilt u gaan fokken met uw Newfoundlander teef of uw newfoundlander reu inzetten als dekreu? Meldt uw teef of reu dan aan voor een raskeuring bij de NNFC.

Om deel te kunnen nemen aan de raskeuring dient uw hond op de dag van de keuring de minimale leeftijd van 18 maanden te hebben bereikt. Indien de hond op het moment van keuren nog niet alle gewenste gezondheidsuitslagen heeft dan zal deze onder voorbehoud worden goedgekeurd.

De definitieve goed- of afkeuring voor de fokkerij wordt u pas toegestuurd als aan alle fokeisen is voldaan (zie het Verenigingsfokreglement). Een raskeuring wil zeggen dat uw newfoundlander wordt beoordeeld op het uiterlijk welke moet voldoen aan de rasstandaard. Het uiterlijk (exterieur) wordt uitgebreid bekeken door een raskeurmeester.

Tijdens de raskeuring draagt uw newfoundlander een normale halsband of normaal tuig en u gebruikt een normale lijn. Het wordt dus niet toegestaan om de volgende middelen te gebruiken: anti-trektuig (halti of gentle leader), slipketting, halfcheck (of halve slip), prikband, uitrollijn of showlijn zonder stop.

Na afloop van de raskeuring krijgt u direct te horen wat het oordeel is over uw hond. Het keurrapport wordt met u doorgenomen. U tekent voor gezien en een kopie van het rapport zal aan u worden toegestuurd.

Gegevens van de hond

Gezondheidsuitslagen
Vergeet niet al uw gezondheidsuitslagen te sturen aan aankeuringen@nnfc.nl