Lezing oogonderzoek

Oog voor en van uw Newfoundlander

Vrijdag 22 oktober 2021, aanvang 19.30 uur
Kantine Apeldoornse Kynologen Club, Polderweg 5, Apeldoorn

De ogen van onze newfoundlanders, ze zijn niet alleen hartverwarmend om te zien, maar ze zijn ook heel erg belangrijk voor het welzijn en de gezondheid van onze honden.

Gezonde ogen zijn dan ook een belangrijk onderdeel in het fokreglement van onze rasvereniging. Ouders van pups moeten vóór de dekking door een oogspecialist worden  onderzocht. Zij moeten vrij zijn van alle oogafwijkingen.

Met dr. Christiane Görig hebben wij een van de meest bekende oogspecialisten van Nederland weten te strikken om ons actuele informatie te geven over het ECVO onderzoek en om haar visie te geven op de regels die wij gesteld hebben in ons Fokreglement. Hoe zit dat nu met dat ECVO formulier en de geldigheidsduur van het onderzoek?  Wat is nu nog acceptabel voor de fokkerij? En wat kan echt niet meer met betrekking tot het oog? En waarom is de uitslag bij de ene specialist zo en kan het bij de ander weer anders zijn? Mevrouw Görig is ook lid van het ECVO panel.

Absoluut de moeite waard dus om deze lezing bij te wonen. Gelet op de huidige coronamaatregelen is het aantal bezoekers beperkt.
Deelname is gratis en alleen opengesteld voor leden van de NNFC en onze collega vereniging TNS. Niet leden hebben geen toegang. De zaal is open om 19.00 uur. We beginnen om 19.30 uur.

Reserveer nu je plaats bij john.wauben@planet.nl. Leden van TNS doen dat via hun secretariaat.

Heeft u al vragen voor mevrouw Görig, meldt ze dan kort per mail aan John Wauben.

Op dit moment geldt dat voor iedere deelnemers bij binnenkomen een coronotoegangsbewijs wordt vereist. Als de maatregelen wijzigen, zullen wij dat via onze website en per mail aan de deelnemers kenbaar maken.
Christiane Görig