Aankeuringen info

Tot nader bericht zijn de aankeuringen uitgesteld

INFORMATIE AANKEURING

Wilt u gaan fokken met uw Newfoundlander teef of uw newfoundlander reu inzetten als dekreu? Meldt uw teef of reu dan aan voor een raskeuring bij de NNFC.

Om deel te kunnen nemen aan de raskeuring dient uw hond op de dag van de keuring de minimale leeftijd van 18 maanden te hebben bereikt. Indien de hond op het moment van keuren nog niet alle gewenste gezondheidsuitslagen heeft dan zal deze onder voorbehoud worden goedgekeurd.

De definitieve goed- of afkeuring voor de fokkerij wordt u pas toegestuurd als aan alle fokeisen is voldaan (zie het Verenigingsfokreglement). Een raskeuring wil zeggen dat uw newfoundlander wordt beoordeeld op het uiterlijk welke moet voldoen aan de rasstandaard. Het uiterlijk (exterieur) wordt uitgebreid bekeken door een raskeurmeester.

Tijdens de raskeuring draagt uw newfoundlander een normale halsband of normaal tuig en u gebruikt een normale lijn. Het wordt dus niet toegestaan om de volgende middelen te gebruiken: anti-trektuig (halti of gentle leader), slipketting, halfcheck (of halve slip), prikband, uitrollijn of showlijn zonder stop.

Na afloop van de raskeuring krijgt u direct te horen wat het oordeel is over uw hond. Het keurrapport wordt met u doorgenomen. U tekent voor gezien en een kopie van het rapport zal aan u worden toegestuurd.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mailen naar: aankeuringen@nnfc.nl

  Aankeurings formulier kunt u hier downloaden

  Reglement aankeuring kunt u hier downloaden
  Informatie raskeuring kunt u hier downloaden