Newfoundlanderdag

Zaterdag 7 september 2024

Een van de belangrijkste dagen in het jaar van onze rasvereniging is de Newfoundlander dag. Een dag waarvoor alle pups die in de afgelopen periode geboren zijn, worden uitgenodigd.

Een bijna “absolute must” voor alle fokkers die dan hun pups terug zien en een schriftelijke beoordeling krijgen van een voor het ras erkende keurmeester. Ook wordt het hele nest dan gezamenlijk beoordeeld.

Maar bovenal is het altijd weer een gezellige dag. Een “reünie” voor alle pups uit een nest. Als dat op zich al geen feest is?

Wie worden voor deze dag uitgenodigd?

De rasvereniging NNFC nodigt voor deze dag alle fokkers en eigenaren uit van honden in de leeftijd van 6 maanden tot drie jaar. Inschrijven voor deze dag is gratis. Ook als uw fokker niet kan of komt, dan nog bent u van harte welkom met uw pup / jonge hond.
Het is voor het fokken van goede newfoundlanders namelijk van groot belang dat we zoveel mogelijk zicht hebben op de pups die al geboren zijn.

Welke honden kunnen meedoen?

Als je met je nest of hond buiten deze periode valt en toch wil komen neem even contact op met Miek Hesen, telefoon 06-15583178.

Hoe gaat het in zijn werk?

De pups zullen per nest worden opgeroepen om te komen. Hopelijk neemt de fokker dan ook de moederhond mee en is de vader van uw pup ook aanwezig. Zij komen dan samen in de ring op een tijdstip dat u vooraf te horen krijgt. Een voor het ras bevoegde keurmeester beoordeelt de honden individueel en daarvan krijgt u een verslag. Na afloop wordt het hele nest beoordeeld en door de keurmeester samen met de fokker besproken.

Wie zijn de keurmeesters?

De keurmeesters voor 7 september 2024 zijn mevrouw Ricky Lochs Romans en mevrouw Renate Chiodi-Walraven.
Zij bespreken uw pup met veel kennis en liefde voor het ras.

Hoe schrijft u zich in? 

De inschrijving sluit uiterlijk 26 augustus 2024.

Is er nog meer te doen?

Uiteraard bieden wij nog veel meer die dag. Zo vindt u er een informatiestand over het waterwerk met ons ras, wordt vachtverzorging gedemonstreerd en is er een stand met dierbenodigdheden.

Waar is het?

De NF Dag wordt dit jaar gehouden bij de Apeldoornse Kynologen Club, Polderweg 5, te Apeldoorn.
Zorg wel zelf voor een stoel als u wilt zitten. De aanvang is om 10.00 uur. Einde ongeveer 16.00 uur.
 
 
Het bestuur hoopt net als voorgaande jaren op een grote opkomst zodat fokkers, eigenaren en liefhebbers van ons ras de gelegenheid krijgen zo compleet mogelijke nesten te kunnen bekijken en/of te vergelijken. Natuurlijk hopen we ook dat er van zoveel mogelijk nesten de vader- en/of moederhond (en misschien wel de grootvader of –moeder) aanwezig zullen zijn.
 
Het bestuur en team Evenementen