Lezing skelet Newfy

De Newfoundlander: wat zit er onder die dikke vacht en hoe beweegt hij?

Je hond is “licht gestrekt”,  “evenredig gehoekt”, “in balans”, met een “zwakke rug”, een “nauw gangwerk” met wat “korte pas”.


Weet je dan wat een keurmeester op een tentoonstelling bedoeld? Is dat nu goed of slecht? En hoe kunnen we dat zelf zien? Hoe voel je de hoekingen van een skelet en waar kun je het beste de bespiering voelen?

Ricky Lochs Romans en John Wauben nemen jullie mee in de wondere wereld van het skelet, de bespiering en beweging van ons mooie ras de Newfoundlander. Leer hoe je het gangwerk van je hond leert begrijpen, leer te zien hoe het skelet van een hond ligt, waarom het zo moet zijn en wat daarvan het gevolg voor de bespiering en het gangwerk kan zijn. Er gebeurt van alles onder die vacht als de hond beweegt.

Samen met Ricky en John laten we zien wat er onder onze newfies zit. Ook wordt inzicht gegeven in de termen die keurmeesters op show voor skelet, beweging en bespiering gebruiken.

Aan het einde zullen we dan aan de hand van een paar newfies in de praktijk honden gaan “voelen” en voor wat betreft hoekingen, bespiering en beweging gaan beschrijven.
Een geweldig leermoment voor iedereen die graag willen weten hoe en waarom zijn/haar newfy zo uit ziet en loopt.

Datum: woensdag 21 juni 2023

Locatie : Kantine AKC APELDOORN, Polderweg 5, Apeldoorn
Tijd:  19.00 - 22.30 uur 

De avond is gratis toegankelijk voor leden van de Nederlandse Newfoundlander Club. Niet leden zijn ook welkom. Zij betalen aan de deur 5 euro per persoon.
AANMELDEN IS VERPLICHT!
Mail naar miek.hesen@home.nl