Afscheid van Renate Alferink als keurmeester

Tijdens de Nestendag van de NNFC op zaterdag 3 september 2022 nam het bestuur afscheid van Renate Alferink-Lerche als keurmeester voor onder andere ons ras.

Renate is al meer dan 40 jaar betrokken bij onze vereniging. Als lid van de toenmalige Fok Advies Commissie, lid van de redactie, fokster en keurmeester heeft zij zich haast dagelijks voor onze vereniging én ons geliefde ras ingezet. En dat met passie, enthousiasme en kundigheid.

Zij wist en weet haast alles over foklijnen, keuringen, ontwikkelingen binnen het ras en de problemen waar we mee te maken hebben en ze is ook niet bang om haar mening te geven. Dat alles op een positieve manier, met maar één doel voor ogen: de verbetering van ons ras. Zij deed dat tientallen jaren lang samen met haar man Martin die zich ook ten volle voor onze vereniging heeft ingezet en helaas enige tijd geleden overleed.

Tijdens de Nestendag keurde Renate voor het laatst. Niet omdat ze het niet meer zou willen, maar omdat het fysiek niet meer kan. Heel jammer, we hadden graag nog een paar jaar van haar keuringen genoten. Gelukkig blijft ze wel betrokken bij ons ras en natuurlijk ook – zo kennen we haar – haar mening geven. Het bestuur dankte haar, daar waar het hoort, tussen alle newfoundlanders die op deze dag ingeschreven waren.
Een luid en gemeend applaus nam ze dankbaar in ontvangst.

Renate afscheid 2