Kennels

Gesorteerd op kennelnaam

Klikken op de kennelnaam geeft de details, waaronder een link naar de website (indien beschikbaar). 
U kunt de kennel ook een mail sturen door "Stuur een e-mail" te klikken.

De Nederlandse Newfoundlander Club is niet aansprakelijk voor de inhoud van de websites waarnaar in deze lijst verwezen wordt.


Rozet clubfokker
CLUBFOKKER VAN DE NNFC

Een fokker van Newfoundlanders moet aan verschillende criteria voldoen om voor het predicaat van “Clubfokker NNFC” in aanmerking te komen. Als de fokker aan die criteria voldoet mag hij een speciaal ontworpen rozet op zijn website en/of social media vermelden. Ook mag hij deze rozet gebruiken voor zijn informatie aan de pup kopers.

De fokker moet aan de volgende criteria voldoen:

 1. Lidmaatschap. 
  De fokker moet lid zijn van de NNFC.
 2. Fok doel en ethiek.
  De fokker moet een duidelijk fok doel hebben dat gericht is op het behouden en verbeteren van het ras, met aandacht voor gezondheid, temperament, functionaliteit en de ras standaard. Het welzijn van de hond moet altijd voorop staan.
 3. Verenigings Fok Reglement (VFR).
  De fokker moet met al zijn combinaties die onder zijn kennel gemaakt worden, voldoen aan het VFR van de NNFC.
 4. Nestinventarisatie.
  De fokker bij een bezoek van de NNFC aan een nest en/of kennel te voldoen aan de regels van de Nestinventarisatie. Dat betekent dat de pups in een veilige, hygiënisch correcte en sociaal verantwoorde omgeving opgroeien.
 5. Contract.
  De fokker ondertekent samen met de pup koper een contract waarin naast de rechten en verplichtingen van de pup koper ook die van de fokker zijn omschreven.
 6. Richtlijnen voor de eerste zes maanden. De fokker verstrekt de pup koper schriftelijk richtlijnen voor de opvoeding en verzorging van de pups in de eerste zes maanden van hun verblijf bij de pup koper.

Als de fokker aan bovenstaande eisen voldoet, dan kan hij zich “clubfokker van de NNFC” noemen. De fokker verplicht zich daardoor wel de bovenstaande regels in de toekomst te blijven volgen en te accepteren dat zijn status als clubfokker wordt ingetrokken als hij één van deze regels overtreedt.

Alle hieronder genoemde fokkers hebben het predicaat “clubfokker”.


 

Terug naar het overzicht

v.d. Turfhoeve

A. Bultman
Napoleonsweg 2, 6085 NT Horn
Telefoon: 0475-583122
Website: http://www.vdturfhoeve.nl

* Puppy planning 2024: * HOERA Wij verwachten dit voorjaar 2 nesten (bruine & zwarte) pups! Verder plannen wij rond de zomer nog twee nesten met de moederhonden Baukje en Milou. *Ons puppydagboek Lente 2024 is online!

Kennel "v.d.Turfhoeve" bestaat reeds sinds 1990. Wij prefereren het oorspronkelijke, robuuste beerachtige type Newfoundlander zonder overdrijvingen. D.m.v. het maken van combinaties met zoveel mogelijk "outcross"(geen of nauwelijkse bloedverwantschap) waaruit wij dan bij voorkeur een pup aanhouden met "ons" type, trachten wij een zo breed mogelijk genenpatroon in onze foklijn te brengen. 

Ik (Angelique) ben rijksgediplomeerd Ondernemer Asiel-Pension-Kennel, hetgeen in het kort inhoudt dat ik vakbekwaam ben om een asiel, honden- en/of kattenpension, kennel en/of cattery zelfstandig te ondernemen, te starten, runnen of te beheren (voorheen vakbekwaamheid Honden- en kattenbesluit). Hiermee voldoe ik ruimschoots en in alle opzichten aan de nieuwe Wet Dieren (besluit houders van dieren). Ondanks dat er voor ons daarmee diverse mogelijkheden te creëren zijn prefereren wij het om het fokken met onze Newfoundlanders hobbymatig, in huiselijke kring en op kleine schaal te (blijven) verrichten. Per slot zijn zij onze huisdieren en huisgenoten, en is het leven met onze honden onveranderd ons hoofddoel en onze liefhebberij. Het is dan ook vanuit deze passie en niet op de laatste plaats vanuit verantwoordelijkheid t.a.v. onze honden dat ik deze opleiding ben gaan volgen. De beroepsopleiding Ondernemer Asiel-Pension-Kennel heb ik gevolgd, en met succes afgerond op Groenhorst Barneveld/Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld. De teven waarmee wij fokken wonen en leven bij ons thuis. 

Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer. Ik run met veel liefde, plezier, maar vooral met veel passie mijn eigen Hondentrimsalon. Trimsalon Make-It-Easy heeft ook een eigen website. 

Indien wij een nestje pups fokken zal dit altijd ruimschoots voldoen aan de fokreglementen van de rasvereniging(en).

Meer over ons op onze website, of neem gerust contact met ons op! 

Angelique Bultman/v.d.Turfhoeve Newfoundlanders.

www.vdturfhoeve.nl

www.trimsalonmakeiteasy.nl 

 

Kamp.Camée v.d.Turfhoeve CAC/BOB/BEST IN SHOW NNFC Kampioenschapsclubmatch 2019 .

Kamp.Camée v.d.Turfhoeve BEST NEWFOUNDLANDER, BESTE ZELFGEFOKTE,BESTE BRUINE NEWFOUNDLANDER over het gehel showjaar 2018. Winnares Johan Pieterse beker, Martina visser-Seltenrijch wisseltrofee en wissel-schilderij beste bruine NF.

Kamp. Lotus v.d.Turfhoeve BOB Echt 2019

Kamp. Lotus v.d.Turfhoeve

Onze honden gaan heel graag naar het waterwerk (en wij ook!)

Kamp.Lotus v.d.Turfhoeve BOB Rotterdam 2019

Camillo v.d.Turfhoeve, de a.s. vaderhond van ons (hopelijk) te verwachten nest pups.

Drie van onze zwarte v.d.Turfhoeve teven: Thalia - Quirine - Nena

Camillo v.d.Turfhoeve

De 14 Kampioenen ten huize van kennel v.d.Turfhoeve!

Terug naar het overzicht