Herplaatsing

Fiori

Enige weken zijn er voorbij gegaan en U zult wel gedacht hebben waarom staat Fiori nog steeds op de website om herplaatst te worden en waarom is ze nog niet herplaatst. Kan hier heel kort over zijn maar haar huidige baasjes willen haar eigenlijk niet kwijt. In overleg met henn is er even een stop gezet op het herplaatsen van Fiori maar het is wel duidelijk dat er iets aan haar gedrag gedaan moet worden. Zelf hebben ze een gedragstherapeut benaderd die hen een aantal keer heeft geholpen met tips. Ook vanuit de kant van de NNFC hebben wij een gedragstherapeut benaderd en ook die heeft naar het gedrag van Fiori gekeken. Wij zijn bij deze trainer thuis geweest. Fiori kwam hier in zijn roedel honden en dat leverde geen enkel probleem op en ook met de andere honden die daar waren niet. Ze bekeek ze niet eens. Niet uitvallen of iets dergelijks. Wel is gebleken dat de dame heel beschermend is naar haar baasjes. Ook de omgeving waar ze woont beschouwt ze als haar eigen terrein. Er is aangegeven dat het wijsheid is om telkens in een andere omgeving te gaan wandelen zodat ze een gebied zich niet eigen kan maken. Ook hebben de baasjes een aantal aandachtoefeningen gekregen die ze met haar moeten gaan oefenen. Het zal heus nog wel eens fout gaan. Beide partijen moeten nog leren maar we hebben vertrouwen hierin.


Hallo kent u me nog!! Mijn naam is Fiori en ja u ziet het goed ik ben wit/zwart van kleur.
Wilt u weten hoe oud ik ben? In april van dit jaar word ik 5 jaar jong. U zult wel denken waarom zoekt deze mooie dame weer een nieuw huis. Ziet u, ik woonde eerst samen met nog 2 newfydames en ja ik moet eerlijk bekennen dat het met 1 van de dames niet goed klikte. We hebben al diverse keren behoorlijk ruzie gehad.

Doordat ik nogal last had van mijn hormonen ben ik in de tussentijd, door mijn nieuwe baasjes, gesteriliseerd. Maar ondanks dat de hormonen geen rol meer spelen kan ik me toch met andere soortgenoten niet zo heel goed gedragen. Als ik los loop gaat het prima maar aan de lijn dan laat ik echt mijn donkere kant zien. Dan kan ik me soms niet meer beheersen en zoek de confrontatie op, met alle gevolgen van dien.

Zeker als ik het idee heb dat één van de anderen honden meer aandacht of iets te eten krijgt, laat ik me gelden. Zo 1 op 1 ben ik een super lieve knuffelkont die het liefst de hele dag gekriebeld wordt en ook graag gaat wandelen.

Mijn baasjes zijn samen met de NNFC voor mij op zoek naar een mooi nieuw thuis. In dit mooie nieuwe thuis mogen dus GEEN andere huisdieren zijn. Ook is besloten mij niet bij families met kleine kinderen te plaatsen. Het liefst zoek ik iemand waar ik zowel binnen al buiten kan zijn en waar ik geen prikkels van andere honden hoef te ervaren. 

Wij zoeken dus voor Fiori iemand die behoorlijk stevig in zijn schoenen staat en ook bereidt is veel tijd in Fiori te steken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Portengen op 0622497539.

Bij interesse dan kunt u uiterlijk tot 31 maart a.s. reageren.
Uw mail kunt u, voorzien van uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer mailen naar:
herplaatsing@nnfc.nl

Met vriendelijke groet,
Monique Portengen
Herplaatsing NNFC

HERPLAATSER_1 klein